Elérhetőségek

Vági és Fiai Kft.

9700 Szombathely,
Jászai M. u. 30.
Telefon:
+36-94/511-026

Fax: +36-94/511-026
E-mail:
info@vagiesfiai.hu

Milyen a jó riasztó?

2017. április 03., 15:47

A jó riasztó csak éles helyzetben szólal meg.

Nagyon fontos az érzékelők kiválasztása. A mozgásérzékelők lehetőleg digitális jelkiértékelésűek  legyenek, mert ezek zavarteli környezetben (huzatos garázs, pince stb.) is jól alkalmazhatóak. Az analóg érzékelők igaz jóval olcsóbbak, de ezeket én már sehová sem ajánlanám ki. Pár ezer forintos különbség érzékelőnként megér annyit, hogy ne legyen sok tévriasztás.

  A piacon található legelterjedtebb riasztó márkák a Paradox és a DSC. Mindkettő canadai márka és ott is gyártják. Nagyon megbizhatóak és az ár-érték tekintetében nagyon jó választás. Nem igényelnek sok karbantartást és érzékelőik sokoldalúan beállíthatóak, ezért minimális a téves riasztások száma. Azért senki ne gondolja, hogy nyáron bukóra nyitvahagyott ablakokkal lehet élesíteni. Nem lehet, ilyenkor egy légmozgás biztos, hogy elindítja a riasztót. Egyébként nemcsak a riasztó rendszer miatt szükséges becsukni az ablakokat, a biztosító sem szokott fizetni egy betöréses kárt, ha akár egy ablak is nyitva maradt.

Választásnál vegyük figyelembe a márkát, mert fontos. Ezek a cégek évtizedek óta fejlesztik rendszereiket. Az újabb eszközök kompatibilisek a régebbi verziókkal, így lehetséges, hogy egy régebbi riasztóközpontra egy modernebb, szebb és okosabb billentyűzetet integráljunk. Nem kell feltétlenül az egész rendszert lecseréni és újra felprogramozni.



« Vissza az előző oldalra!
Vági és Fiai Kft. - MagyarVági és Fiai Kft. - NémetVági és Fiai Kft. - Angol