Elérhetőségek

Vági és Fiai Kft.

9700 Szombathely,
Jászai M. u. 30.
Telefon:
+36-94/511-026

Fax: +36-94/511-026
E-mail:
info@vagiesfiai.hu

Riasztó rendszer karbantartása

2018. június 13., 20:48

Megérkezett a nyár, sokan megyünk szabadságra, többnapos nyaralásra távol féltett otthonunktól. Az eddig nem nagyon használt vagy alig használt rendszerünk jelentősége most megnőtt. Fontos, hogy megfelelő állapotú és megfelelően működő berendezésünk legyen, ezért egy-két dologra érdemes odafigyelni felhasználóként:

- Van e a rendszernek valamilyen hibaüzenete (sárga led jelzi általában)

- Az akkumulátorok milyen régen voltak kicserélve? Egy régi és gyenge akku egy áramkimaradás esetén nem fogja sokáig bírni. Ez bizony az 1-2 hetes távollét alatt igen valószínű lehet. Ilyenkor "megbolondul" a rendszer , sziréna feleslegessen üvölt, nem lehet lekapcsolni stb.

- Ha van átjelzés megfigyelő szolgálathoz érdemes próbajelzést generálni. Ilyenkor a sziréna hangerejéről is meggyőződhetünk.

- Fontos, hogy a mozgásérzékelők ne legyenek eltakarva, és az egész helyiséget jól beláthassák. Gyakori a szekrény tetején tárolt dobozok, nagyobb tárgyak, amik gátolják az érzékelők hatékonyságát.

Ha valami rendellenességet észlelünk, akkor hívjuk a rendszer telepítőjét. 

Végül mielött elindulnánk otthonról és mielött bekapcsolnánk riasztó rendszerünket ellenőrizzük, hogy nagyobb érték ( pénz, ékszer, könnyel elvihető dolog) ne legyen szem elött. Ezeket helyezzük biztonságba egy fiókba vagy máshová. Egy bekapcsolt riasztónál a betörőnek nincs ideje megkeresni az igazi értékeket.

Jó nyaralást és kellemes felüdülést kívánunk!

 

 

 



« Vissza az előző oldalra!
Vági és Fiai Kft. - MagyarVági és Fiai Kft. - NémetVági és Fiai Kft. - Angol