Elérhetőségek

Vági és Fiai Kft.

9700 Szombathely,
Jászai M. u. 30.
Telefon:
+36-94/511-026

Fax: +36-94/511-026
E-mail:
info@vagiesfiai.hu

Beléptető rendszer

 

Feladata a bejáratok állapotának figyelése, nyitásvezérlés, személyek mozgásának rögzítése. Proximity vagy mágneskártyás beléptető és munkaidő-nyilvántartó rendszerek telepítése. Az egymással hálózatba köthető vezérlők lehetővé teszik, a fokozatos bővítést és ezáltal a lépcsőzetes beruházást.

Beléptetőrendszerek

Az illetéktelen behatolások megakadályozása egyszerű akkor, ha a területen nincs semmilyen megengedett mozgás. A rosszindulatú látogatókra azonban nem csak éjszaka kell számítani. Egy nagyobb vállalatnál, ahol sok az alkalmazott, és nehezen lehet figyelemmel kísérni ki kicsoda és éppen hova tartozik, könnyű besurranni a dolgozók között. Továbbá a területen lehetnek fokozottan védett részek, ahova a dolgozók közül is csak néhányan juthatnak be. Az ilyen esetekben indokolt egy olyan rendszer, ami ezeket folyamatosan ellenőrzi
A beléptető rendszerek célja, a védett területen történő mozgások kontrollálása és rögzítése.

A beléptető rendszerek működésének lényege, hogy a személyeket valamilyen módon azonosítja. Az azonosítás után ellenőrzi a jogosultságot illetve rögzíti az időpontot. Ha a személy jogosult a területre való ki, vagy belépésre, akkor vezérlést ad valamilyen eszköznek, lehetővé téve az áthaladást. Ellenőrzi az ajtók állapotát, jelzi a ki vagy belépési hibákat (pl. :csak kilépés volt belépés nem), teljes listát készít minden mozgásról.

 

Azonosítási típusok:

 

 

 

 • Számkód: A olvasóba billentyűzött kódot egy vezérlő dolgozza fel, ami ellenőrzi a jogosultságot, rögzíti az adatokat és vezérli az ajtót.
 • Mágneskártya: Az egyedi azonosító kódot egy műanyag kártyára felvitt mágnescsík tárolja. A kártyát az olvasón lehúzva olvassa be az azonosító kódot.
 • Proximity (közelítő) kártya: A műanyag kártyalapkába épített kis elektronika érzékeli, ha egy olvasó közelében van, és elküldi annak a kódot.
 • Ujjlenyomat: Az emberi kézen lévő mikrobarázdákat használja az azonosításra, kódok helyett. Az ujjlenyomat ellenőrzését egy speciális olvasófej végzi.
 • Arcfelismerés: Az azonosítás közvetlenül az arcról történik, amit egy kamera rögzít egy különleges feldolgozó szoftver segítségével.
 • Rendszámfelismerő: Kamerás rögzítés és azonosítás. Hazai fejlesztésű szoftver, gyors és pontos. Sorompó vezérléssel összekötve nagyban megkönnyíti a parkoló felügyeletét.

 

 

 
 

Vezérlési lehetőségek:

 

 

 • Ajtó: A leggyakrabban használt eszköz az áthaladás ellenőrzésére. Az ajtóba beépített elektromos zár automatikusan oldja a reteszelést, az ajtóra szerelt behúzókar pedig gondoskodik az ajtó visszacsukódásáról.
 • Kapu: A vezérlő jel hatására működésbe hozza a kapu mozgató elektronikáját.
 • Sorompó: Az illetéktelen behatolást már a kültéren ellenőrizhetjük, hogy jogosulatlan járművek ne juthassanak még a parkolóba sem.
 • Forgóvilla: Lehetővé teszi, hogy egyszerre csak egy személy léphessen át, kiszűrve ezzel azokat, akik egy jogosult személy után, azonosítás nélkül akarnak "becsusszanni". Leginkább ott hasznos, ahol sok az alkalmazott, és a gyors áthaladás elengedhetetlen.
 • Lift: Többszintes épületekben, ahol a különböző jogosultságok a szintekhez köthető, leghatékonyabb megoldás a lift vezérlése. Illetéktelen személy ebben az esetben még az adott emeletre sem léphet, felügyelet nélkül.

 

 

 
 

Munkaidő nyilvántartás:

 

 

A beléptető rendszereket egyszerűen lehet használni munkaidő nyilvántartásra, mivel a személyek mozgását, annak idejét, a kint, vagy bent eltöltött időt pontosan rögzítik. A rendszert csak munkaidő terminállal kell ellátni, és egy feldolgozó szoftverrel.
A terminál lehetővé teszi a különböző indokból történő távozás illetve érkezés rögzítését.

A távozás jogcíme lehet pl.:

 

 

 • Ebédszünet
 • Betegség
 • Magán
 • Kiküldetés

A munkaidő alatti kilépésnél kéri a jogcím beadását, amíg az meg nem történik történik nem engedélyezi az áthaladást. A munkaidő lejártakor azonban jogcím beadása nélkül lehet távozni.


« Vissza az előző oldalra!

Vági és Fiai Kft. - MagyarVági és Fiai Kft. - NémetVági és Fiai Kft. - Angol