Elérhetőségek

Vági és Fiai Kft.

9700 Szombathely,
Jászai M. u. 30.
Telefon:
+36-94/511-026

Fax: +36-94/511-026
E-mail:
info@vagiesfiai.hu

Riasztórendszer

Vagyonvédelmi rendszerek tervezése és kivitelezése.

 

Gyakori kérdés, hogy vezetékes, vagy vezeték nélküli riasztó rendszert  válasszanak ügyfeleink.  Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt. Az új építésű ház , ill. bármilyen új objektum esetén mindenképpen a vezetékes riasztó a javasolt. A ház beépített részeként minimális karbantartást igényel. Működése , kezelése egyszerű. A már elkészített ház esetén a felesleges rombolások elkerülése végett a vezeték nélküli riasztó a praktikusabb. Igaz a karbantartása gyakoribb (elemcsere, tesztek, térerő mérés), azonban letelepítése gyors és egyszerű.

 

 Bizonyított, hogy azokba a lakásokba, ahol riasztó és betörésjelző lett telepítve, sokkal kevesebb a behatolás. A szereléssel járó költségek a legtöbb esetben még a rongálási kárt sem haladják meg, nem is beszélve az elvitt értékekről. Egy jól kiépített riasztó rendszernek már önmagában visszatartó ereje van. A betörők csendben akarnak "dolgozni" nem egy bömbölő szirénával a házban. Ezért is ajánlott az utcai falsíkon elhelyezni a kültéri szirénát. Az esztétikai szempontok miatt elrejtett sziréna betörésre ösztökélhet, a betörő banda azt gondolhatja az előzetes felméréskor, hogy nincs elektrónikus védelem. Persze azt sem tudhatja az illetéktelen behatoló, hogy megy-e jelzés a felügyeletre ill., hogy jön-e a rendőrség.

 


Riasztórendszerek

    Illetéktelen behatolásokat észlelő rendszerek kültéren és beltéren. Elekrtonikus személy és tárgyvédelem. Rugalmasan bővíthető, 8-tól 64-zónáig, vagy még tovább bővíthető rendszerek telepítése családi házak, cégek részére. Az általunk telepített eszközök mindegyike rendelkezik MABISZ engedéllyel.
    Rendelkezünk a Személyi, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara által kiadott vagyonvédelmi rendszer szerelői és tervezői engedéllyel.

 

Jogosultság

    A jelenlegi jogszabályok szerint vagyonvédelmi rendszerek tervezését és kivitelezését csak az végezhet, aki rendelkezik a rendőrség által kiadott Vagyonvédelmi rendszer tervező, vagy a Vagyonvédelmi rendszer szerelő jogosítvánnyal. Cégünk rendelkezik mindkét jogosultsággal.

 

Bizalom
    Az elektronikus vagyonvédelmi rendszerek szerelése bizalmi munka. Ne bízza olyanra, akinek nincs meg a megfelelő jogosítványa, vagy szakképzettsége, illetve akire nem bízná rá ingóságainak védelmét!
    Vállalkozásunk 100%-ban családi jellegű. Mi vagyunk a tulajdonosok, Velünk tárgyal a megrendelő, és Mi is végezzük el a munkát, amiért Mi is vállaljuk a felelősséget. A ránk bízott információkat illetve a kiépített rendszer felépítését csak Mi ismerjük. Nálunk nincsenek pár hónapig, vagy pár évig foglalkoztatott alkalmazottak, akik az általuk megszerzett információkat később máshol (talán nem jó szándékkal) "hasznosítják".

 

Tapasztalat
    Cégünk múltja 1995-ig nyúlik vissza. A több mint tíz éves szerelési tapasztalat garancia arra, hogy az általunk telepített rendszer nem hagyja Önt cserben, ha betörők "tesztelik". Nálunk első a biztonság, és a megbízhatóság, de ügyelünk arra is, hogy a megbízható működés mellett ne legyenek felesleges riasztások. Telepítés után a rendszert mindenre kiterjedő tesztnek vetjük alá, valamint részletesen ismertetjük a működését a tulajdonosnak és felhívjuk a figyelmét vakriasztásokat előidéző lehetséges okokra.

 

Megbízhatóság
    Egy riasztórendszert az üzembehelyezés után felügyelni is kell. Az esetleges hibákat gyorsan és megbízhatóan kell elhárítani, amit a rendszer telepítője tud legjobban elvégezni. A telepítő ismeri az installációs kódot (amivel hozzá lehet férni a programozási szinthez), a hálózat nyomvonalát, vagy a rendszer sajátosságait. Egy távolról jött (talán már nem is létező) telepítő cég nehezen tud érdemben segíteni, ha valami probléma van a rendszerrel. Megbízóink a telepítés után is számíthatnak ránk. Cégünk egyedülálló a piacon, mert Mi külön megfigyelőközpontot üzemeltetünk csak azért, hogy az általunk telepített riasztórendszerek hibajelzését azonnal megkapjuk. Meghibásodás nem csak az eszközökben lehet. Előfordulhat hálózatkimaradás, telefonvonal szakadás, rongálás vagy elemi kár (villámlás). A megfigyelőközpont segítségével automatikusan értesülünk a hibáról, és azonnal tudunk intézkedni. A tulajdonosnak nem kell részletesen ismertetni egy esetlegesen nehezen leírható elektronikus hibajelenséget, vagy felsorolni a zónákat, ahonnét a téves riasztások érkeztek. A hozzánk beérkező adatok számítógépen tárolódnak, amiket Mi részletesen tudunk elemezni és következtetni tudunk a hiba okára. A hibaelhárítás ideje így a minimálisra csökken.

 

Az általunk telepített vagyonvédelmi rendszer tulajdonságai:

 

    Akkumulátoros alátámasztás
        A rendszerek méretétől függően akkumulátorokkal és ha kell segédtáppal biztosítjuk a működési feszültséget, hálózati áramkimaradás esetére. Minden kivitelezett riasztórendszerünkhöz készítünk energiamérleget. Az akkumulátorok méretét illetve a segédtáp teljesítményét az eszközök áramfelvétele és a lefedni kívánt időtartam határozza meg. Az alkalmazott akkumulátorok zárt rendszerűek (zselés), melyek nem igényelnek karbantartást. A tápfeszültség visszajöttekor a központ, vagy a segédtáp visszatölti a telepeket a maximális szintre. Normál üzemben szinten tartó „csepptöltés” biztosítja a feszültség tartását. Az akkumulátorok élettartama átlagosan 3 év, ami az igénybe vételtől változhat, de 3 évenként mindenképp cserét javaslunk. A központban lévő rossz akkumulátor(ok) esetén egy áramkimaradás hosszú ideig tartó szirénázást okozhat. A szirénában lévő hibás telep pedig, nem képes megfelelően működtetni azt.
    33-féle alapzónatípus
        Zóna: A riasztórendszerek által védett területek, melyek legtöbbször egy, vagy több érzékelő jelzését jelenti.
        A zónatípusok meghatározzák, hogy zónasértés estén milyen reakciója legyen a központnak. A 33-féle zónatípussal mindenféle riasztást megfelelően jelezni, kezelni és felügyelni lehet. Pl.:A zóna lehet késleltetett, azonnali, 24 órás, 24órás felügyelt, kiiktatható vagy nem, hangos, csendes, stb. (és ezek bármilyen kombinációja). Különleges esetekben még az alaptípusokat is át lehet programozni.
    25-féle kimenettípus
        Alapkiépítésben kettő programozható kimenet található a központban, melyek 25-féle típusra állíthatók. A kimenetek ezért a legkülönfélébb akciókat képesek végrehajtani. Indíthatnak szirénákat, fényjelzést, telefonhívóművet, videórögzítőt jelzést továbbíthatnak világításvezérlésnek. A kimenetek aktiválódhatnak riasztáskor, élesítéskor, kikapcsoláskor, hiba esetén, vagy füstérzékelők visszaállításakor.
    Kommunkiátor
        A központba beépített kommunikátor a leggyorsabb és legmegbízhatóbb formátumokat (Contact ID, SIA) is ismeri, ami biztosítja, hogy a távfelügyelet értesül minden eseményről pár másodpercen belül.
    Modul felépítésű rendszer
        A modul felépítés lehetővé teszi, hogy a rendszert folyamatosan, lépcsőzetesen lehessen fejleszteni és beruházni. Az alapkiépítés egy kis központ kapacitásával bír, tehát nem jelent nagy költséget kiépítése. A körülmények megváltozásakor azonban nem kell lecserélni. Az érzékelők száma a jövőben akár megtöbbszöröződhet, összekapcsolódhat más biztonságtechnikai rendszerekkel (beléptető, videómegfigyelő). A központhoz csak a megfelelő modult kell csatlakoztatni felprogramozni.
    Esztétikus formatervezés
        Az általunk telepített eszközök kiválasztásánál elsődleges szempont a biztonság és megbízhatóság, de ügyelünk arra is, hogy a lehető legjobban illeszkedjen környezetébe, vagy maradjon észrevétlen.

    Fejlett szoftver
    Rendszerfelügyelet

    A központot üzemeltető fejlett szoftver folyamatos és mindenre kiterjedő felügyeletet biztosít.

    Figyeli a

 •         hálózati feszültséget
 •         az akkumulátorok feszültségszintjét
 •         a telefonvonalat
 •         a kommunikáció sikerességét
 •         a szirénaáramkört
 •         a hibákat zónánként
 •         a szabotázsvédelmet zónánként
 •         modulhibát


    A téves riasztások kiküszöbölése

 •         A hangos kilépési késleltetés
 •         hangos kilépési hiba
 •         sürgetés be és kilépésnél
 •         gyors élesítés
 •         riasztásszámláló
 •         kommunikáció késleltetés
 •         256 eseményt tároló memória


    További biztonsági és kényelmi funkció

 •         A rendszer használata egyszerű, felhasználóbarát
 •         Magyar nyelvű LCD billentyűzet
 •         A teljes rendszert (központtól függően) 8-32 teljesen különálló élesítési területre(partíció) lehet osztani
 •         Automatikus élesítés partíciónként
 •         Nyomtatható eseménytár
 •         32 felhasználó kód, ami segíti a ki és bekapcsolások követését és azonosítását
 •         Támadás esetén kényszer kód alkalmazása, ami lehetővé teszi, hogy látszólag kikapcsolja a rendszert, de a felügyeletet rögtön riassza
 •         Ajtócsengő funkció
 •         Téli nyári időszámítás átállás
 •         Programozható funkcióbillentyűk (memórianézés, hibanézés, teszt, ajtócsengő, érzékelő reset, kódprogramozás, stb.)


    A vagyonvédelmi rendszer eszközei


    Érzékelők

    Kültéri védelem

        Kültéri mozgásérzékelő: A PIR és a mikrohullámú radaros érzékelők kombinációja, valamint cseppmentesen záródó külső burkolattal van ellátva, az időjárási viszontagságok kivédése miatt.

        Infrasorompó: Infravörös tartományban működő optikai adó-vevő pár. Kettő, vagy többsugaras változatai léteznek. Ha az adó és a vevő között valamilyen tárgy vagy személy helyezkedik el, a vevő nem érzékeli az adó által kibocsátott jelet, és riasztást jelez. Speciális ködérzékeléssel vannak ellátva.

        Kültéri mozgásérzékelő: A PIR és a mikrohullámú radaros érzékelők kombinációja, valamint cseppmentesen záródó külső burkolattal van ellátva, az időjárási viszontagságok kivédése miatt.

        Kábel mikrofon: Speciális kábel, amely egy központi vezérlőbe vezeti a kerítésről érkező legapróbb zajokat, ahol intelligens jelfeldolgozás segítségével jelezhető a behatolás és kiszűrhető a természetes zaj.

        Lépésérzékelő: Padlóra helyezett érzékelő háló, ami észleli a behatoló lépéseit.

    Felületvédelem

        Nyitásérzékelő (nyílászárókra): Mágneses kontaktus segítségével jelzi az ajtó ill. ablak állapotát.

        Akusztikus üvegtörés érzékelő: Mikrofon és egy speciális szűrő segítségével érzékeli az üvegtörés hangját.

        Rezgésérzékelő (falbontás és fúrás védelem): Mechanikai, vagy mikrofonos (testhangérzékelő) érzékelők, melyek a gyenge falak bontását, illetve a páncélszekrények fúrását hivatottak jelezni


    Térvédelem

        Passzív Infra Mozgásérzékelő (PIR):Az emberi test által kibocsátott hőenergia az infravörös tartományba esik. Az érzékelők ezt az infravörös sugárzást érzékelik. A leggyakrabban alkalmazott érzékelőtípus, melynek számos változata létezik:

 •             Fresnel lencsés
 •             Tükrös
 •             360 fokos
 •             Kitakarás védett
 •             Kisállat védett

        Kombinált infra és doppleres érzékelő: A PIR és a mikrohullámú radaros érzékelők kombinációja. Speciális körülmények között is használható. Zavar teli környezetben, hosszúkás folyosókon, ahol különleges érzékenység szükséges. A PIR része leginkább a keresztirányú mozgást, míg a radar a közeledő-távolodó mozgást érzékeli. A két érzékelési forma között logikai összefüggéseket lehet kötni (pl.:csak mindkét érzékelésnél vált ki riasztást).


    Tárgyvédelem

 •         Mikrókapcsoló: Kis méretű kapcsoló, ami a tárgyak elmozdítását jelzi.
 •      Testhang érzékelő: Mechanikai, vagy mikrofonos (testhangérzékelő) érzékelők, melyek a gyenge falak bontását, illetve a páncélszekrények fúrását hivatottak jelezni.


    Személyvédelem

 •         Támadásjelző gomb: Azonnali riasztást (csendes) kiváltó gomb
 •         Taposósín: Lábbal aktiválható támadásjelző.
 •         Pénzjegycsapdák: Rablás esetén észrevétlenül indítható támadásjelző.
 •         Mobil támadásjelző gombok: Rádiós támadásjelző


    Sziréna

    Kültéri és beltéri hang és fényjelző, akkumulátoros alátámasztással, tehát önmagában is működőképes. Szabotázsvédelmi kapcsolókkal van ellátva az illetéktelen szétszerelés illetve a lefeszítés azonnali riasztására.

    Kezelő

 •         LED-es kezelő: A zónák állapotát LED-ek jelzik
 •         ICON-os kezelő: LCD billentyűzeten számok jelzik a zónákat és kis ikonok az egyéb információkat
 •         LCD-szöveges kezelő: Feliratozható zónák. Magyar nyelvű menü, hibakijelzés, visszajelzés.


    Központ

    A rendszer összes elemét összefogja. Az érzékelőktől kapott jelfeldolgozás a központban futó programban zajlik és ez a program vezérli a szirénát és az egyéb kimeneteket. A központ alapprogramja változtatható közvetlenül a kezelőről illetve letöltő kábelen keresztül vagy távolról (telefonos kapcsolattal) PC-ről.

    Modulok

    Bővítőmodulok

        Zónabővítő: A rendszer zónaszámát lehet bővíteni általa

        Teljesítmény Bővítő: Nagyobb távolság vagy sok eszköz esetén szükséges, hogy a kimeneti teljesítmény nagyobb legyen, mint az alapkiépítésben. Ilyenkor van szükség a teljesítmény bővítőre.

        Kimeneti bővítő: Akkor kell alkalmazni, ha a vezérelni kívánt eszközök száma meghaladja programozható kimenetek számát.


    Downlook modul

    Kamerák helyszíni kapcsolását teszi lehetővé (ha a megfigyelőállomás is rendelkezik a szükséges technikával).


    Escort modul

    Hangsegéd modul és vezérlőegység. Bármely tone üzemű telefonkészüléket teljes értékű billentyűzetté alakít. Távoli élesítés, hatástalanítás, vezérlés.


    Interkomm modul

    Integrált audio rendszer. Behallgatás zónánként (ha a megfigyelőállomás is rendelkezik a szükséges technikával).


    Címzőmodul

    32 darab eszköz kétvezetékes csatlakoztatása.


    Nyomtató modul

    Eseménytár online nyomtatása.


    Vezeték nélküli bővítő

    433 MHz-es technológia. Felügyelt eszközök.

 

Vezeték nélküli riasztó rendszer : ttps://www.youtube.com/watch?v=9ak4b0gEeVU


« Vissza az előző oldalra!

Vági és Fiai Kft. - MagyarVági és Fiai Kft. - NémetVági és Fiai Kft. - Angol